Inlägg-författare kan vem som helst bli! Här delar vi våra kunskaper, tillsammans kan vi mer! Läs mina artiklar och inlägg eller tankar om högskoleprovet. Nedan hittar du alla inlägg som jag medverkat i eller skrivit:
Väldigt många uppgifter på högskoleprovet handlar om just räta linjens ekvation och linjära samband i övrigt. Läs denna artikel för att få insikt och en genomgång på ämnet.
Till inläggetVäldigt många uppgifter på högskoleprovet handlar om just räta linjens ekvation och linjära samband i övrigt. Läs denna artikel för att få insikt och en genomgång på ämnet.
Till inläggetAtt ha koll på hur man hanterar olikhetstecknet i uppställningar är viktigt av två anledningar. Ofta kommer det en och annan uppgift på högskoleprovet som handlar om en olikhet men det går även att använda olikheter för problemlösning.
Till inläggetEkvationer och problem som löses med ekvationer är väldigt centrala på högskoleprovet. En stor majoritet av uppgifter kan komma att involvera just ekvationer. Läs denna artikel för att ha stenkoll på ekvationer för HP.
Till inläggetFaktorisering innebär att bryta ut ett tal eller en variabel ur ett uttryck vilket kan vara en avgörande metod för att förenkla eller lösa en uppgift som kommer på högskoleprovet.
Till inläggetAtt kunna utföra parentesmultiplikationer på rätt sätt är grundläggande för att lösa algebraiska problem på högskoleprovet. Det är främst XYZ och KVA som testar dina algebraiska förmågor varvid hantering av parenteser är oherhört viktigt.
Till inläggetEn av de viktigaste matematiska förmågorna för högskoleprovet är att kunna lösa ut värdet på enskilda variabler i en formel. Läs om hur du använder räknepoerationerna i formeler för att lösa ut variabler.
Till inläggetVäldigt aktuellt för dig som ska göra HP är förenkling av algebraiska uttryck. Ta hjälp av denna guide för vad du behöver tänka på och hur du ska börja.
Till inläggetLäs allt om procent och förändringsfaktor. Här hittar du en komplett genomgång om när du ska applicera kunskaper om temat, hur du ska gå tillväga och hur högskoleprovet utformat frågor om procent och förändring.
Till inläggetApplicera din kunskap om potenser och rötter i sammanhang och ekvationer. Ha koll på vilka regler som gäller när du utför beräkningar och hur du löser uppgifter mest effektivt.
Till inläggetHur kan vi behandla bråk? Hur kan vi använda de fyra olika räkneoperationerna på tal i båkform? Läs det här.
Till inläggetEn stor andel av de kvantitativa frågorna på högskoleprovet involverar bråk och beräkningar med bråk på ett eller annat sätt. Här är allt du behöver ha koll på och en kort genomgång av allt.
Till inläggetMånga frågor på provet handlar om att identifiera mönster i olika talföljder eller genomföra beräkningar på olika typer av tal. Läs allt om tal och talföljder som kan dyka upp på provet.
Till inläggetPrioriteringsregler är det mest grundläggande för alla uppgifter på högskoleprovets kvantitativa del. I denna artikel har du allt du behöver.
Till inläggetHär kan du läsa allt om potenser och rötter på högskoleprovet. Lär dig alla potenslagar, vanliga misstag, tips och mycket mer.
Till inlägget