Höj din poäng på Högskoleprovet - Övningsbok med över 200 fullmatade sidor!

Dagarna innan högskoleprovet

Du har tränat och övat inför högskoleprovet och planerar på att göra det yttersta vid skrivningen och det kommer självklart att fungera lysande med tanke på alla förberedelser Du gjort de sista månaderna, men vad Du kommer att göra det sista dygnet inför provet kan ha väldigt stor inverkan på resultatet på provet!

Det blir en lång dag med hög koncentration så det sista dygnet eller rättare sagt de sista dygnen före provdagen inverkar självklart i hög grad på hur Du klarar av att fokusera och skiva provet, tänk även på att det är under tidspress, det kanske inte känns som det kommer bli snålt med tid men hakar man upp sig på någon eller några frågor så springer tiden iväg väldigt fort och då kan Du lätt hamna i tidspress vilket då ofta kan resultera i ett jäkt och stress som helt förstör Dina chanser till ett, enligt Dina mått, bra resultat.

Så vad ska Du då tanka på att göra de närmaste dagarna före provet?

Packa allt Du ska ha med dig dagen före, de hjälpmedel som tillåts vid skrivningen, blyertspenna, suddgummi, pennvässare, vanlig rak linjal och överstykningspenna, se till att ha en klocka eller tidtagarur med dig, tänk på att Du inte kan använda Din mobiltelefon som klocka!

Lägg fram de kläder som Du ska använda, även kanske en tjockare jacka och ett paraply eller vad Du nu brukar använda om vädret är dåligt.

Legitimation! Glöm inte en giltig legitimation, under provdagen sker kontroller av legitimationer!

Dagen före packar Du även mat och fika för dagen, eftersom det är ett flertal pauser samt avbrott på lunch så ges det utrymme för att fylla depåerna under dagen, 2-3 portioner med ”lättare lunch” kan rekommenderas samt flera vattenflaskor, var väldigt försiktig och ät inte mat som är väldigt mättande eftersom det kan göra att Du blir dåsig och slö!

Beroende pspringa till provetå hur Du ska ta Dig till provorten och lokalen så se till att ha en reservplan för att komma fram i god tid, dåligt batteri i bilen eller ändrade scheman för busslinjer har förstört mer än en provskrivning. Om Du inte är välbekant med vart prov lokalen finns så är det en stor fördel, nästan ett måste, att uppsöka platsen en eller helt ett par gånger så Du precis vet hur man tar sig fram, Du vill inte vara sen!

Nu kan vissa av dessa tips låta triviala men de kan vara ack så viktiga, några minuters stress på morgonen före provet på grund av att Du inte hittar de saker Du vill ha med Dig kan leda till en riktig dålig start och det inte säkert Du hinner repa Dig från detta.

Som sagt, det kan låta trivialt, men det är faktiskt helt upp till Dig hur Du vill förbereda Dig själv innan högskoleprovet, om man tar det med en klackspark så är väl inte förberedelserna så viktiga, men om Du satsar hårt på ett toppresultat så är det faktiskt bara korkat att hoppa över även de små saker å ting som kan inverka, eller till och med helt förstöra Dina chanser på ett bra resultat!

Höj din poäng på Högskoleprovet - Övningsbok med över 200 fullmatade sidor!